Cały czas jest napięcie w zapalniczce ?
Zwiń
X
-
Cały czas jest napięcie w zapalniczce ?
Czy u Was w gnieździe 12V jest cały czas napięcie pomimo wyjęcia kluczyka ze stacyjki ?
Jakoś wcześniej z tego gniazda nie korzystałem ale dziś podłączyłem ładowarkę i okazuje się, że mam tam napięcie pomimo wyjęcia kluczyka ze stacyjki, a nawet zamknięcia samochodu, w bagażniku podobnie.
Trochę to dziwne, zawsze w autach miałem tak, że po wyłączeniu zapłonu/wyjęciu kluczyka napięcie w gnieździe zapalniczki znikało i wszelkie nawigacje i inne rejestratory przestawały rozładowywać akumulator. No chyba że to jakaś norma w VAG
, aczkolwiek jest to trochę niepraktyczne...
-
-
Zamieszczone przez arekrsl1że mam tam napięcie pomimo wyjęcia kluczyka ze stacyjki, a nawet zamknięcia samochodu, w bagażniku podobnie.
Zamieszczone przez arekrsl1aczkolwiek jest to trochę niepraktyczne...
Mi np.przydaję się gdy jestem na rybkach,często zostawiam ładowarkę z telefonem w samochodzie gdy np.wychodzę gdzieś na chwile( cały czas jest ładowany)
Jeszcze się taki nie urodził,aby wszystkim dogodził
Komentarz
-
-
Na początku też byłem sceptycznie nastawiony do zasilania zapalniczki po wyjęciu kluczyka, ale teraz dostrzegam też dobre strony takiego rozwiązania (zostawiam czy nawigacje czy kamerkę czy inny sprzęt do ładowania oczywiście jak wiem, że w ciągu 2-4 godzin wrócę do samochodu)
Z tego co wyczytałem OIII ma system "ochrony" akumulatora i w momencie gdy ten jest słaby system odłącza poszczególne odbiorniki zapalniczkę też. (nie testowałem tego tylko przeczytałem w instrukcji.)
Komentarz
-
-
"Problem" poniekąd rozwiązało gniazdo USB, napięcie pojawia się tam w chwili włączenia zapłonu/radia, a znika w momencie zamknięcia samochodu.
Podłączyłem rejestrator i działa tak jak powinien, nie muszę pamiętać o włączaniu przy starcie.
Pozostało sprawdzić czy złącze to wyrobi z ładowaniem kilku urządzeń via hub.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AlfCzy możesz zdradzić, jaki model kamerki posiadasz? Jestem zainteresowany tematem...
Komentarz
-
-
Ja używam Prestigio RR300. Moim zdaniem daje radę, kręci w 720P i to wg mnie wystarcza. W końcu nie filmujemy tym weseltylko ewentualną sytuację drogową... Świetnie wchodzi pod lusterko i nie przeszkadza. Obrazek porównywalny z Mio tylko kodek starszy więc mniej na kartę wchodzi ale za to cena o prawie połowę niższa
A co do nocy to lepiej w dobre żarówki zainwestować niż w pseudo IR bo z ciemnego się jasnego nie zrobi
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez eaglemirekmac_aaron, Widzę że ta twoja nagrywa nocą równie kiepsko jak moja poprzednia (media tech) żadnej tablicy rejestracyjnej nie jestem w stanie rozczytać nawet na stop klatce. Z tego powodu przesiadłem się na Mio 358 i jest o niebo lepiej pod tym względem :!:
RR:
Mivue:
Komentarz
-
-
Witam,
zasilanie w zapalniczce po wyjęciu kluczyka to dobra sprawa do kamerki z czujnikiem ruchu! Nastawiasz aby się wyłączyła sama jak zaparkujesz, a jak ktoś was puknie na parkingu nagra wszystko.
Ja czekam na to bo do tej pory w moim VW tego nie mam i przy wyjęciu kluczyka kamerka wyłącza się, a plik na karcie jest zabezpieczany przed samoczynnym skasowaniem i zapycha kartę, którą co jakiś czas trzeba ręcznie czyścić.
I jeszcze jedna wada kamerek, podczas pracy blokują sygnał GPS do Colombusa. Więc albo kamerka, albo Navi!O3 combi 1.8TSI 245Hp 4x4 DSG
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...258496#1258496
Komentarz
-
Komentarz